Twee weken geleden schreef ik dat ik weer opnieuw aan mijn afvalmissie ben begonnen. Dankzij mijn Fitbit heb ik meer inzicht gekregen in mijn calorie inname vs verbruik, wat mij helpt om slow and steady af te vallen.

Tussenstand

Het liefst zou ik natuurlijk 1 kg per week afvallen, maar dat is niet gezond. Als het er snel af gaat, dan zit het er ook snel weer bij en dan krijg je dat wereldberoemde jojo-effect. Vanochtend ging ik op de weegschaal staan en voilà: 65.1 kg. Dat betekent dat ik in de afgelopen acht weken 3 kg – en in totaal 6 kg – ben afgevallen. 🙂 Ik ben al bijna op de helft! Mijn vetpercentage is nu 30.3%, dus die gaat ook slow and steady omlaag.

Mijn doel is 58 kg. Gewoon omdat die 58 kg net wat lekkerder voelt dan 60 kg. Ik weet niet of het haalbaar is, omdat ik uiteindelijk meer spiermassa wil opbouwen. En spieren wegen meer dan vet. We zullen zien… 🙂


PS: ik krijg regelmatig de vraag wat ik nou precies eet, hoeveel ik eet, wat voor workouts ik doe en hoe vaak ik sport. Hier ga ik binnenkort diep op in door er een blog over schrijven, dus hou de website/Facebook/Instagram in de gaten! Tot die tijd moet je het doen met de blog ‘voeding en afvallen‘, waar ik o.a. vertel hoe mijn weekmenu eruit ziet.

PPS: Voordat mensen gaan roepen dat 58 kg te weinig is; vergeet niet dat ik niet zo lang ben. Dank u. 😉

9 thoughts on “Afvalpoging #2 – Tussenstand”

  1. Wauw 🙂 Dat gaat goed! Los van het getal, het is belangrijk om je lekker in je vel te voelen en daarnaast, als jij je beter voelt bij 58 dan 60 is dat helemaal prima en aangezien het maar 2 kilo scheelt ben je echt niet direct “te dun”, dus dat scheelt 😉 Succes met de tweede helft!!
    Patricia onlangs geplaatst…Review: The Mountain Between UsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog