Ondanks dat ik alle overtollige kilo’s van m’n zwangerschap al snel kwijt was, was ik nog steeds niet tevreden over de staat van m’n lichaam. Dat was ik vorig jaar al niet, waardoor ik in april 2016 fanatiek begon met sporten. Dit werkte goed en ik verloor binnen no-time een aantal kilo’s en aardig wat centimeters. Jammer genoeg bleek het voor niets, want een maand later was ik zwanger.

Poging 2

Door de zwangerschap was ik weer terug bij af en omdat ik mijn oude vorm weer vrij snel terugkreeg, keek ik niet zo nauw met bepaalde voeding. “Ik val toch wel af”. Hahaha, niet dus.

Twee weken geleden was ik het écht zat en besloot er wat aan te gaan doen. Ik installeerde een app waarmee ik mijn voeding tot op de gram kan bijhouden en ging op zoek naar een goede workout. Ik kwam uit bij HIIT (High-intensity interval training). Dit is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. HIIT training is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen, afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust.

Het grootste voordeel van HIIT is dat het minder tijd kost en betere resultaten oplevert dan eindeloos op de loopband, hometrainer of crosstrainer te staan. Dit komt simpelweg doordat de intensiteit veel hoger is, door de relatief korte pauzes blijft mijn hartslag hoog en worden er meer calorieën verbrand.

Resultaat

Ik ben pas anderhalve week fanatiek bezig met letten op wat ik eet (met 2 keer per week een cheatday, anders is het niet vol te houden) en heb pas 3 keer een HII-training gedaan, en ben al 2,5kg + 1cm taille kwijt. Love it!

Mijn doel is uiteindelijk rond de 60 kg uitkomen, aangezien dat voor iemand van mijn lengte (1.63) een gezond gewicht is. Omdat gewicht niet alles zegt, ben ik op zoek naar een goede weegschaal die ook het vetpercentage meet. Tips zijn welkom. 🙂

Om gemotiveerd te blijven zal ik regelmatig een statusupdate geven via mijn blog.

Voortgang

30 mei 20176 juni 2017
Gewicht71 kg68,5 kg
Taille80 cm79 cm
Heupen100 cm100 cm
Bovenbeen-59,5 cm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog