Vrijwel iedereen heeft ze: goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ik ook. 🙂

Mijn goede voornemens voor 2018

1. Streefgewicht bereiken

Met stip op 1: afvallen. Laatst konden jullie op mijn To Do list lezen dat ik nog 2 kg wilde afvallen om mijn tussentijdse doel te halen (63kg). Toen ik vanochtend op de weegschaal ging staan stond dat magische getal er al + wat extra, 63,5 kg. Met nog ruim een week te gaan weet ik bijna zeker dat ik dat eindejaarsdoel ga halen en dat betekent dat ik dit jaar maar liefst 20 kg ben afgevallen!

Anyway, terug naar mijn goede voornemen. Om mijn uiteindelijke streefgewicht te halen moet ik in 2018 nog 5 kg afvallen. Hopelijk gaat mij dit lukken! 🙂

2. Een boek schrijven

Omdat ik zoveel heb meegemaakt wil ik dit graag op papier gaan zetten. Ten eerste omdat dat mij zal helpen om het wat beter te verwerken en alles op een rijtje te krijgen. Het zal best pittig worden, omdat ik in mijn geheugen moet gaan graven terwijl ik sommige – traumatische – gebeurtenissen juist diep heb weggestopt, en ten tweede omdat ik het daarna met de wereld wil delen. Kindermishandeling en verwaarlozing komt gewoonweg nog te vaak voor, terwijl naaste familie er niks aan doet – of durft te doen.

3. Webshop beginnen

Vorig jaar kwam ik op het idee om een webshop te gaan beginnen. Dit heb ik aan het einde van mijn zwangerschap eventjes on-hold gezet, want ik had het vermoeden dat ik de komende tijd mijn energie wel ergens anders voor kon gebruiken. In 2018 sla ik met mijn huidige business een andere weg in, wat mij tijd geeft om mij weer te focussen op de webshop. I’ll keep you posted. 😉

4. Cursus fotografie volgen

Ik wil al jaren een spiegelreflexcamera, maar elke keer komt het er niet van. In 2018 zal ik vanwege de webshop een spiegelreflexcamera ‘moeten’ aanschaffen, dus dan kan ik deze ook mooi gebruiken om een begin te maken met portret en landschap fotografie. Ben benieuwd!

5. Zweeds leren

Ja, dit klinkt misschien een beetje raar. Ik wil heel graag (nog) een vreemde taal leren. 🙂 Ik heb een aardige talenknobbel, al zeg ik het zelf. Ik spreek en schrijf 4 talen, dus daar kan er vast nog wel eentje bij! Waarom Zweeds? Ik vind het gewoon een leuke taal.

6. Vaker me-time

De laatste tijd heb ik gemerkt dat me-time erg belangrijk is. Toch lukt het mij vaak niet om echt te relaxen. Als Yannick ’s avonds weg is en Sophie op bed ligt, ga ik in plaatst van te ontspannen aan het werk of sleutelen aan mijn blog. In 2018 wil ik me-time echt gaan inplannen. Eens kijken of mij dit gaat lukken.

7. Meer met muziek bezig zijn

Toen ik 16 was kwam ik terug naar Nederland en heb ik kennis gemaakt met het pianospel. Voor mijn 17de verjaardag kreeg ik een piano – ja, ik werd een beetje verwend door mijn lieve opa en oma – en ging ik op pianoles. Ik bleek een verborgen talent te hebben voor muziek. 🙂 Toen Yannick en ik ons huis kochten verhuisde de piano uiteraard mee, maar jammer genoeg heb ik niet zo vaak tijd om te spelen. En als ik dan een keer tijd heb, moet ik ook maar net even zin hebben. Soms probeer ik het maar dan heb ik het ‘gevoel’ niet en dan klinkt het – vind ik – voor geen meter.

In 2018 wil ik het pianospel echt weer gaan oppakken. Ik kan daar mijn gevoel in kwijt, het werkt therapeutisch en dat is precies wat ik nodig heb. Klinkt als de perfecte aanvulling op punt 6. 🙂

 

Zo, dit zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Heb jij ook goede voornemens? Of doe je daar niet aan? 🙂 Ik lees het graag in de comments.

24 thoughts on “Goede voornemens 2018”

 1. Wat leuk dat je Zweeds wilt gaan leren volgend jaar. Ik ben zelf erg slecht in goede voornemens. Ik ben van plan om er weer een erg leuk jaar van te maken en te leven zonder verwachtingen

 2. Wauw, 20 kg kwijt, petje af hoor!
  Mooie voornemens. Ik ben zelf ook een boek aan het schrijven, een thriller dit keer, ik hoop dat het wat gaat worden. Mijn autobiografie heb ik ook geschreven, alleen na twee mislukte pogingen niet uitgegeven en ik weet ook niet of ik het nu nog wil. Het heeft mij zeker geholpen, therapeutisch gezien, dus ik kan het je alleen maar aanraden. Wel heb ik geleerd om het niet teveel terug te gaan lezen, dat kan soms zwaar zijn.
  Heel veel succes met alles wat je wilt gaan doen, ik wens je een top-jaar! 🍀

 3. Wat supergoed dat je al 20 kilo bent afgevallen dit jaar. Die vijf kilo die je nog moet, moet in 2018 zeker lukken! Ik had me begin dit jaar meer omdat het moet voorgenomen om af te vallen dan dat ik er echt gemotiveerd voor was. In juni besloot ik dan er toch voor te gaan en het gaat aardig.

  Een boek schrijven, wauw, cool. Ik snap dat het lastig kan zijn om je levensverhaal op papier te zetten als je zo veel liver wegstopt. Herkenbaar ook. Bij mij staat mijn autobiografie schrijven ook nog op mijn bucket list.

  Ik wil ook ooit nog Zweeds leren maar zal maar beginnen met goed Duits leren. Ik schrijf en spreek namelijk alleen Nederlands en Engels, ook al heb ik Frans en Duits ook op vwo-niveau gedaan (in 2005). Dat is inmiddels allemaal weggezakt.

 4. Mooie voornemens! Vooral meer me-time is een goede! Een verhaal/boek schrijven staat ook op mijn lijstje 🙂 Ben er al best een tijd mee bezig en ik hoop dat ik ‘m in 2018 af kan maken.

 5. Drie van deze doelen staan ook op mijn lijstje; Afvallen, de cursus fotografie en een andere taal leren! Ik denk dat ik niet voor Zweeds ga maar eerder voor Arabisch of een extra cursus Frans.

 6. Heel eerlijk? Ik geloof er eerlijk gezegd niet zo in. Net zoals een bucketlist. Doe de dingen die je leuk vindt iedere dag. Of probeer iedere dag een nieuwe start te maken. Niet alleen per 1 januari. Ik moet altijd zo glimlachen dat de sportschool of vanaf 1 januari of vlak voor de vakantie vol staat. Maar hé, geen waarde oordeel hier. Iedereen moet het voor zich weten. Ik heb dus geen voornemen per 1 januari. Maar toevallig was ik een paar dagen terug aan het denken dat ik alles wat ik (om mij heen) heb nóg meer mag waarderen.
  Rory onlangs geplaatst…Hoe puzzelen de echte gezelligheid terugbrengtMy Profile

 7. Wat tof dat je Zweeds wil gaan leren! Lijkt me een interessante taal. En me-time maken is best lastig. Zeker als thuis en je werk in elkaar overlopen.. maar komt vast goed! Dat je je streefgewicht voor dit jaar haalde zegt alles over je discipline. Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog