Dag februari, hallo maart! De maand is weer voorbij gevlogen en het is tijd voor een maandoverzicht. 🙂

Low Budget Challenge

Afgelopen maand deed ik mee aan de Low Budget Challenge. Ik probeerde met € 50,- per week boodschappen te doen. Voorheen kocht ik gedachteloos waar ik zin in had, wat er regelmatig voor zorgde dat er aan het einde van de week weer eten werd weggegooid omdat het over de datum was. Vaak was ik ook ruim € 100 euro per week kwijt, dus voor m’n gevoel werd dit nog best een uitdaging. Achteraf blijkt het allemaal best mee te vallen, onze grootste valkuil is thuisbezorgd.nl. Als we geen eten meer bestellen, besparen we al gauw € 500,- per jaar. Say what?!

De resultaten van mijn challenge lees je hier.

Griep

Volgens mij is half Nederland ziek geweest. Veel mensen in mijn omgeving hebben het de afgelopen maand gehad en ook ik was aan de beurt. Gelukkig ben ik nooit langer dan een paar dagen ziek, dus ik was al snel weer hersteld. Yannick daarentegen heeft het flink te pakken gehad en heeft daarna nog zo’n 3 weken de naweeën mogen voelen. Sophie is gelukkig alleen extreem verkouden geweest en heeft vrijwel geen koorts gehad.

Baby nieuws

In januari kregen we er al een nieuw speelmaatje bij voor Sophie. Buurmeisje Zoë werd geboren. In februari kreeg Sophie er opnieuw een vriendinnetje bij, want het dochtertje van een vriendin van mij besloot zich 15 februari aan de wereld te laten zien. 🙂 Ook mocht ik afgelopen maand eindelijk bekend maken dat ik zelf voor het eerst tante ga worden! In september is het zover, dus ik kan/mag weer in de HEMA tussen de maatjes 50/56 gaan snuffelen. 😉

Kleine meisjes worden groot

Het verjaardagscadeau wat Sophie van mijn vader en m’n stiefmoeder zou krijgen had een langere levertijd dan verwacht en kwam pas in de 2de week van februari binnen. Ze kreeg een tafeltjes met 2 bijpassende stoeltjes en ze vindt het helemaal geweldig. Afgelopen weekend hebben we met z’n 3tjes aan haar tafeltje gegeten en dat vond ze fantastisch. 🙂 Sophie blij, wij blij.

Met de komst van het tafeltje en de stoeltjes werd de woonkamer wel erg vol. We hebben de indeling nu veranderd. Waar de stoel stond hebben we nu haar speelhoekje gemaakt en het tafeltje neergezet. De box hebben we iets naar achteren geschoven en daar de stoel neergezet. De box gaan we binnenkort weghalen, want Sophie zit er nooit meer in en het staat ontzettend in de weg. Toch probeer ik het nog een beetje te rekken, want ik vind het best een mijlpaal en de box komt waarschijnlijk nooit meer terug.

Werk

Met werk had ik het in februari best wel druk. Ik kreeg extra opdrachten en mijn normale werkzaamheden gingen ook gewoon door. Daarnaast ging ik ook regelmatig op pad voor meetings met bestaande en potentiële klanten, en werd ik gebeld of ik interesse had in een baan voor 3 dagen per week.

Aangezien 3 dagen per week vrij zeldzaam is in (online)marketingland, was ik nieuwsgierig en ging op gesprek. Het gesprek ging goed en de baan lijkt me erg leuk, maar toen ik ’s avonds eventjes ging uitrekenen hoeveel geld de kinderopvang zou gaan kosten had ik er spontaan geen zin meer in. De overheid maakt het werken best onaantrekkelijk op deze manier. Heel jammer.

Maar goed, we gaan gewoon verder. M’n business loopt lekker, ik kan m’n werktijden zelf bepalen, heb super leuke klanten en er komt vanaf maart zelfs weer een voormalige klant terug. 🙂

Blog

Mijn blog gaat trouwens ook lekker! That’s Life is sinds 3 maanden openbaar en sindsdien ook aanwezig op Facebook en Instagram, en de bezoekersaantallen van de website gaan wekelijks omhoog. Op instagram heb ik inmiddels ruim 700 volgers en op Facebook 160 paginalikes. 🙂 Ik vind het leuk om te zien dat wat ik schrijf ook echt gelezen wordt en dat de mensen het ook leuk of interessant vinden.

Aankomende maand

In maart staat er weer genoeg op de planning. Zo krijg ik het ontzettend druk met werk, komt een van mijn beste vrienden volgende week gezellig een hele dag langs en mag ik 2 keer op kraamvisite. Ook staan er meerdere verjaardagen op de planning. 🙂


Hoe was jouw februari? En wat staat er op de planning voor maart? Ik lees het graag in de comments of op social media.

5 thoughts on “Maandoverzicht #2 – Februari 2018”

  1. Helder, duidelijk en leuk maandoverzicht. Leuk hè zo’n tafeltje en stoeltjes. Wij hadden – toen ze nog een baby was tijdens een van de laatste Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf – een set van Nijntje gekocht. Ze is nu 6 en ze gebruikt het nog! Hier ook een deel van de woonkamer omgetoverd tot speelhoek. Vind ik zelf echt heel handig.

  2. Wat goed zeg! ik heb met mijn blog bijna de 1000 bloglovin volgers gehaald en op youtube de 10.000 maar toch heb ik snapchat, twitter, linkedin en Facebook verwijderd. Ook al haalde ik enorm veel views via Facebook was ik er toch zo klaar mee.. ik wilde er zo graag vanaf.. en dit heeft mij al veel meer rust gegeven. Dan maar minder views..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog