Hallo februari! De 1ste maand van het jaar is weer voorbij gevlogen. 🙂 Op diverse blogs zie ik weekend- of weekoverzichten en het lijkt mij ook leuk om zoiets te doen, maar aangezien sommige weken – of weekenden – bij mij vooral in het teken staan van werk heb ik besloten om maandelijks zo’n overzicht te maken met daarin de hoogtepunten. Vandaag schrijf ik mijn maandoverzicht van januari. Lees je mee? 🙂

Uitvaart vs verjaardag

De eerste week van januari stond voor mij voornamelijk in het teken van rouw. Op 30 december is de moeder van mijn beste vriend plotseling overleden en terwijl ik dit typ krijg ik weer een brok in mijn keel. 8 januari was haar uitvaart en toen die dag voorbij was kon ik het – een beetje – afsluiten, maar verdrietig ben ik nog steeds. Op een of andere manier kan ik heel slecht dealen met de dood.

Naast het verdriet waren er in de eerste week ook leuke momenten. 3 januari werd één van de januari baby’s uit mijn groepje 1 jaar en dat werd 7 januari gevierd. Sophie en ik gingen daar naartoe en de kleine vriendinnetjes hebben heel de middag lief gespeeld. 🙂

Diezelfde middag hadden we ook de nieuwjaarsborrel van mijn schoonfamilie. Sophie en ik kwamen daar vanwege de verjaardag wat later aan en het was al erg druk. Iedereen probeerde ook Sophie’s aandacht te trekken en na welgeteld een uurtje was Sophie er he-le-maal klaar mee. Ik at snel mijn eten op en vertrok samen met Sophie richting huis. We zaten nog niet in de auto of Sophie was alweer vrolijk en thuis ging ze lekker spelen.

Babyshower

14 januari werd een vriendin verrast met een babyshower. Mensen die mij kennen denken nu: “huh, jij naar een babyshower?” Ja, wat zal ik zeggen. Toen ik de uitnodiging kreeg wist ik niet goed of ik wel moest gaan, maar ben uiteindelijk wel gegaan voor mijn vriendin en het was nog gezellig ook. 🙂 Naast het raden van het geboortegewicht etc en slabbetjes versieren werden er gelukkig geen rare babyshower spelletjes gedaan, dus dat scheelt al.

Etentje

15 januari kwam een van mijn beste vrienden langs om ’s avond gezellig samen een hapje te gaan eten. De ene keer ga ik naar hem in Nieuwegein en de andere keer komt hij mijn kant op. Dit keer was het zijn beurt mijn kant op te komen. Omdat het maandag was hadden we niet veel keus betreft restaurants en zijn uiteindelijk bij een italiaan in Papendrecht beland. De tent zat goed vol en het eten was goed. De rekening viel ook mee, dus dat was ook mooi, maar behalve dat was het een hele leuke avond vol gezelligheid.

Sporten

17 januari was het weer zover: ik ging weer naar de sportschool. Na een pauze van bijna 2 maanden besloot ik er weer tegenaan te gaan. Samen met mijn nieuwe sportmaatje was het ook nog eens gezellig en nu gaan we 2x per week lekker zweten. Mijn strijd tegen de vetrol gaat lekker en in de afgelopen 2 weken is mijn sportbuddy ook al 1 kilo afgevallen. Hatseflats!

Eerste stapjes

18 januari – precies 1 jaar na mijn uitgerekende datum – zette Sophie plots haar eerste stapjes. Losse stapjes welteverstaan, want rondjes rennen langs de bank doet ze al vanaf dat ze 7 maanden was. 🙂 We zijn nu 2 weken verder en nu rent ze – wel met dreumestempo – ook rondjes door de kamer. Heel bizar dat een baby zich zo snel kan ontwikkelen!

Consuminderen

In november schreef ik er een blog over en stiekem was ik het alweer vergeten, maar ben er nu tocht mee begonnen: consuminderen. Dit ga ik in eerste instantie doen door mee te doen aan de Low Budget Challenge. Niet meer dan 50 euro per week uitgeven aan boodschappen, dat gaat een hele uitdaging worden. De eerste week is al bijna voorbij en moet zeggen dat het tot nu toe wel aardig gaat. Maar dat komt ook omdat onze vriezer en voorraadkast bizar vol is, dus ik hoef nu niet zoveel te kopen. Bij het volgende maandoverzicht zal je er meer over lezen. 🙂

Hiep hiep hoera!

Woensdag was het zover: Sophie werd 1! Mijn lieve kleine baby is geen baby meer, maar een dreumes. Afgelopen weekend vierden we haar verjaardag al en voor de gelegenheid bakte ik een taart. Zaterdag vierden we het met mijn familie en zondag met die van Yannick. Sophie is gelukkig niet verwend… 😉

Hoe was jouw januari? Veel leuke dingen gedaan? Ik lees het graag in de comments. 🙂

13 thoughts on “Maandoverzicht #1 – Januari 2018”

  1. goed, dat je terug bent gaan sporten. Je kan het, nu even volhouden. Je bent trouwens niet de enige die het moeilijk heeft met de dood. Mijn maand was vooral rustig, niet zoveel gedaan eigenlijk.

  2. De eerste week van Januari is niet leuk verlopen! Gecondoleerd nog.
    Wat goed trouwens dat je bent begonnen met sporten, ik heb het ook weer opgepakt vooral omdat ik zo een last van mijn rug heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog