Een paar dagen geleden kreeg ik via-via te horen dat er vraagtekens werden gezet bij een eerdere blog van mij. Omdat ik daar toch iets over wil zeggen, maar geen idee heb wie ik daarover moet aanspreken, doe ik het via een blog. ­čÖé

Door het slijk halen

Een van de dingen die ik te horen kreeg was dat ik mensen door het slijk haal en dat wat ik schreef niet klopt. Ik zal nu even geen namen noemen, want dat mag blijkbaar niet, maar als er iets is wat ik niet heb gedaan dan is dat het wel. Ik blog om mijn gevoelens te uiten, om ervaringen te delen en om lezers een kijkje te geven in mijn leven. Ik scheld niemand uit en hou het netjes. Ik schrijf wat ik voel, hoe ik tegen dingen aankijk en hoe bepaalde zaken op mij overkomen.

Op Social Media is alles altijd ├╝ber positief. ‘Kijk mij eens een goed leven hebben’. Mensen posten de leukste foto’s en verhalen en je hebt ook alleen de mogelijkheid om iets leuk te vinden. Als je iets niet leuk vindt dan heb je pech, want daar is geen knopje voor. Maar het leven is niet altijd leuk. Het is geen rozengeur en maneschijn. Dat komt voor sommige mensen misschien hard aan en misschien willen ze het helemaal niet weten, maar het is gewoon een feit. Mocht je de waarheid of mijn mening/point of view niet leuk vinden; rechtsboven zit een heel mooi kruisje.

Laag stroop

Nu werd mij gevraagd om een complete alinea van een blog te verwijderen, want wat ik schreef kon ├ęcht niet. Dit is ook meteen het ‘probleem’. Bij sommige mensen is het namelijk zo; zolang je er niet over praat en je kop in het zand steekt dan bestaat het niet en hoef je er ook niet mee te dealen. Lekker makkelijk, maar zo zit ik niet in elkaar. Zeker nu niet (iets met hormonen).

Uiteindelijk heb ik, om de vrede te bewaren, de alinea verwijderd, maar dat het er nu niet meer staat betekent niet dat mijn gevoelens opeens ook anders zijn. Dat is niet zo. Mijn gevoelens en mening zijn nog precies hetzelfde. De manier waarop ik het schreef was wellicht wat overdreven, maar zo ervaar ik het wel. Misschien dat ik het stukje ga herschrijven, wie weet.

Ik zal in het vervolg wat meer op m’n woorden letten en zorgen dat het niet verkeerd kan worden opgevat, maar┬ádie laag stroop kunnen mensen vergeten. Ik ga geen mooie verhalen ophangen en mijn gevoelens verbloemen. Dan kan ik net zo goed stoppen met bloggen. Overigens is het zo dat ik lang niet alles blog. Ik kan een hele beerput opentrekken, maar juist om mensen in hun waarde te laten en niemand uit te schelden doe ik dat niet. Terwijl ik juist daar echt een heel boek over zou kunnen schrijven. Misschien zelfs wel twee. ­čśŤ

PS: mocht je in de toekomst vinden dat een van mijn blogs aanstootgevend is of onjuiste informatie bevat, stuur mij dan gewoon een berichtje. ­čśë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog