Toen ik begon

In juni begon ik aan mijn strijd tegen de vetrol en toen kwam uit de nulmeting het volgende:

 • Gewicht 71,1 kg
 • Taille 80 cm
 • Buik 94 cm
 • Heupen 100 cm
 • Vetpercentage 32,6 %

Voor iemand met mijn lengte woog ik veel te zwaar en ook mijn vetpercentage was veel te hoog. Daarnaast zat ik gewoon niet lekker in mijn vel. Het was tijd om de strijd aan te gaan!

Tussentijds streefgewicht

In december haalde ik mijn 1ste streefgewicht: 63,0 kg. Dit streefgewicht was een soort tussenstap, zodat ik de moed niet te snel zou opgeven en mijn uiteindelijke doel niet onmogelijk zou lijken.

 • Gewicht 63,0 kg (- 8,1 kg)
 • Taille: 74 cm (- 6 cm)
 • Buik 84 cm (- 10 cm)
 • Heupen 94 cm (- 6 cm)
 • Vetpercentage 29 % (- 3,6 %)

Ik pas een deel van mijn oude broeken weer en zit al een stuk beter – en strakker – in m’n vel. 🙂

Mijn doelen

Ik wil in 2018 graag (minimaal één van) de volgende dingen bereiken:

 • Gewicht 58,0 kg
 • Taille 70 cm
 • Buik 78 cm
 • Heupen 93 cm
 • Vetpercentage 25 %

Om een stok achter de deur te hebben ga ik om de week mijn weeg- en meetmoment met jullie delen. Ik schrijf dan een blog met daarin mijn gewicht, omtrek en vetpercentage, maar zal ook vertellen of ik actief ben geweest en/of veel cheatdays heb gehad.

Meet- & weegmoment: 15 januari 2018

Gisteren was het weer tijd om te wegen en meten. Na oud&nieuw was ik 1 kg aangekomen – fijn, die Jillz en bittergarnituur – en de 1ste week van het jaar was vanwege het overlijden van een dierbare een emoweek met vreetbuien, dus ik vreesde het ergste. Ook afgelopen week heb ik niet echt gezond gegeten. Wel heb ik het sporten weer opgepakt. Heb 1 keer in de sportschool getraind, 1 keer thuis HIIT gedaan en 3 keer een wandeling gemaakt. Dit kwam er gisteren uit:

 • Gewicht 62,8 kg
 • Taille 74 cm
 • Buik 86 cm
 • Heupen 94 cm
 • Vetpercentage 28,8 %

Hoera! Onder de 63,0 kg. 😀 Ik wist niet wat ik zag. Vanwege het slechte eten had ik er ook helemaal niet op gerekend en was ook blij geweest met 63,5 kg. Wel is mijn buikomvang groter dan een paar weken geleden. Dit komt waarschijnlijk door het ongezonde eten en de vele suikers van de afgelopen weken, wat zorgt voor een opgeblazen gevoel.

De komende twee weken ga ik weer trouw op mijn eten letten en proberen om net zo veel te bewegen als afgelopen week. Let’s do this!

15 thoughts on “Strijd tegen de vetrol – meet- & weegmoment #1”

 1. Heel knap! Goed om ook een tussenstap te gebruiken, want dat maakt het toch vaak wat makkelijker. Heel veel succes met de laatste loodjes, maar dat gaat helemaal goedkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog