Vanochtend was het weer zover: ik had weer een meet- & weegmoment. Het is al een tijdje geleden sinds ik een update schreef, want ik er viel weinig te vertellen. De ene week was ik bijvoorbeeld 0,5 kg afgevallen en de week daarna zat er weer 0,4 kg bij. Dit had ik ruim 2 maanden lang, tot een week geleden.

Eindelijk weer afvallen

Het is natuurlijk niet gek dat je na een tijdje niet meer echt afvalt zonder méér moeite te moeten doen. Ik was al ruim 8kg kwijt zonder daar super veel voor te doen, dus dit zat er een keer aan te komen. Gelukkig viel ik vorige week weer voor de 2de week op rij af. Yes!

Meet- & weegmoment: 27 maart 2018

 • Gewicht 61,5 kg
 • Taille 71 cm
 • Buik 81,5 cm
 • Heupen 91 cm
 • Vetpercentage  27,9 %

Whoop whoop! Qua gewicht ben ik de afgelopen 12 weken niet heel veel afgevallen, maar ben ongemerkt wel aardig wat centimeters kwijt!

 • Gewicht -1,5 kg (9,6 kg totaal)
 • Taille -3 cm (9 cm totaal)
 • Buik -2,5 cm (12,5 cm totaal)
 • Heupen -3 cm (9 cm totaal)
 • Vetpercentage -1,1% (4,7% totaal)

Zo zie je maar dat de weegschaal niet altijd een goede weerspiegeling geeft. Zeker als je regelmatig krachttraining doet kan de weegschaal een vertekend beeld geven.

De komende 12 weken start ik een nieuwe challenge met mezelf. Zo ga ik binnenkort 30 day shred doen – ik zal mijn ervaringen en resultaten delen op de blog – en heb daarnaast een nieuw workout schema gemaakt. Qua voeding weet ik het nog niet, maar denk wel dat ik iets minder wil gaan snoepen en iets meer op de macro’s ga letten.


Ben jij ook bezig met afvallen? Hoe gaat dat? Of heb je tips? Ik lees het graag hieronder in de comments. Reageren op Facebook of Instagram mag natuurlijk ook. 🙂

8 thoughts on “Strijd tegen de vetrol – Meet- & weegmoment #4”

 1. Zelf ben ik niet op dieet maar mijn wederhelft wel, ik krijg er dus wel iets van mee en weet hoe moeilijk het soms kan zijn 🙂
  Hij let vooral op zijn voeding, veel bruin brood, sla en wokken, meer tips kan ik helaas niet geven 🙂
  Vind het erg knap, de resultaten die je al behaalde! 🙂

  Xx

 2. Super als je de resultaten ziet allemaal ‘-‘ das fijn om te zien en vooral super motiverend voor jou! Ik zou er ook dringend wat moeten aan doen!
  Veel succes nog!

 3. Goed bezig zeg! En toch een fijn gevoel dat de weegschaal weer even meewerkt, al is die echt niet heilig zoals je ook al merkte.
  Ik zou zelf een paar kilo lichter willen zijn maar heb nog niet echt de juiste mindset. Wat bij mij wel werkt is – behoorlijk sullig maar waar – een van de beloningskaarten die ik maakte voor kids printen en daarop de dagen dat ik niet snoep afstrepen. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats een link naar jouw eigen blog